Om meg

Jeg er en engel som kom til jorden med ett sort vingepar, nå har de skiftet fjær til hvite, med litt sorte kanter..

mandag 28. november 2011

Bipolar lidelse

Som sagt litt tidligere i bloggen min, ville jeg fortelle om den siste diagnosen min også. Så her kommer den. Bipolar lidelse,  noe som ikke er til og spøke med, og når man har det i tillegg til de andre diagnosene jeg har, da begynner det og dra seg til.
Iallefall siden jeg går uten noen som helst medisiner. Mulig jeg skal begynne på noen anti-deprisive medisiner, men prøver så langt det går uten.

Man kan ikke ta en pille for alt som er ille..

Bipolar lidelse, var før kjent som manisk deprisiv lidelse, men hovedsaken er at dette er en alvorlig psykisk lidelse, som gjør ting litt vanskelig for mennesket som har det. Man får noen enorme svingninger og endringer i stemningene sine, som gjør det vanskligere med personlige relasjoner, det er enten veldig sort, eller veldig hvitt i hverdagen min. Denne diagnosen ødelegger ganske mye for meg, desverre.
Det som gjør meg glad er mine ekte gode venner, som er der for meg, uansett bra eller dårlige perioder. De som har skjønt hvem jeg virkelig er når jeg ikke er syk.

Nedenfor her har jeg hentet informasjon fra http://www.lundbeck.com/no/terapiomrader/bipolar-lidelse?gclid=CJ2bysTY2awCFYlZmAodwy7frQ

Det er et karakteristisk trekk ved bipolar lidelse. Symptomer inkluderer et oppblåst selvbilde og at tankene flyr av sted, redusert behov for søvn, overdreven snakking, og en tendens til impulsiv og uvøren/dumdristig oppførsel.

De maniske episodene kan skifte til langvarige episoder av depresjon, som kjennetegnes av en senkning av humøret, nedsatt energi og aktivitet. Det kan også være "blandete" episoder, da både mani og depresjon forekommer på samme dag, hvor personen svinger raskt mellom de to tilstandene.
...............................
Jeg kan ikke annet enn og si at jeg kjenner meg selv igjen. Jeg er jo sånn, jeg er enten full av energi, eller helt tom for energi. Mange mennesker tror jeg har ADHD, noe jeg selv også har trodd, men jeg har ikke det, jeg har bare bipolar lidelse, blandet med PTSD og paranoid schizofreni. Disse diagnosene blandet sammen, gjør min hverdag vanskligere enn mange andre sin.
Så ja, jeg er vel ett ganske psykisk sykt menneske, men det er også en del av den jeg er. Jeg er ikke stolt over og ha disse diagnosene, men jeg er stolt over at jeg klarer og leve med de. Det er nemelig ikke bare bare. Vi er sårbare på en annen måte enn mange andre mennsker.
Da har jeg fortalt om min siste diagnose, de andre diagnosene mine er jeg frisk fra, men jeg kommer nok til og blogge litt om de også. Etterhvert..