Om meg

Jeg er en engel som kom til jorden med ett sort vingepar, nå har de skiftet fjær til hvite, med litt sorte kanter..

tirsdag 1. november 2011

Posttraumatisk stresslidelse. (PTSD)

Dette er også en diagnose jeg har og den henger ganske godt i hop med det som hendte meg i innlegget jeg skrev rett før dette...

Det er mange som lider av det.


Det finnes så utrolig mange mennesker som lider av denne diagnosen og vi blir bare flere. Jeg vet at veldig mange av de som var på utøya som overlevde vil få denne diagnosen også.
Dette er en diagnose man får hvis man har opplevd noe draumatisk i livet sitt, som man gjennopplever  i flashbacks og mareritt om og om igjen..

Man kan oppleve ting i livet som man kan identifisere med opplevelsen man har opplevd før, men siden du da ikke helt er deg selv, så fjerner du deg på en måte fra det.
Du kan rett og slett gjøre overgrep mot deg selv for og fjerne sjangsen for at det samme som har skjedd tidligere ikke skjer igjen.

For meg så betyr dette at jeg har i situvasjoner der jeg har blitt alene med gutter og de har prøvd seg på noe fysisk med meg, har jeg istedet for og si nei, bare gjordt det for og bli ferdig med det, det høres kanskje rart ut for mange, men frykten for at de ikke skal godta mitt nei, og voldta meg har vært større enn og bare bli ferdig med det. Derfor har det vært overgrep mot meg selv.

Jeg er stort sett aldri alene med en mann bak lukkete dører, da er det isåfall en mann jeg stoler såpass på at jeg VET at det ikke skjer noe. Jeg har blandt annet en sjef på jobben, han er bare snill og god, men det tok meg 5-6 år før jeg var alene med han og da var jeg kjempestresset, men når det gikk fint, ble jeg veldig glad. Innerst inne viste jeg jo at han var en grei fyr.

Da har jeg fortalt om 2 av mine 3 diagnoser. Kommer også til og fortelle om den siste.

Den dagen jeg sluttet og stole på menn..

Jeg var ikke gammel, jeg var kun 7 år og bodde i Sverige.. Jeg elsket livet og stolte på alle som var snille mot meg. Denne dagen skulle jeg slutte med det...

Overgrep.

Jeg husker dagen som det var i går, jeg var ute og lekte på lekeplassen med ei venninne og en gutt på 15 år kom bort å lekte sammen med oss. Han var kjempemorrsom og vi lekte vel i en times tid.
Jeg dro hjem igjen, jeg var sulten, mamma sa at maten var klar om ca 15 minutter, så jeg gikk ut igjen for og ta meg en sykkeltur i nabolaget.
Det skulle jeg ønske jeg aldri hadde gjordt.

Jeg traff på gutten som jeg hadde lekt med tidligere og han spute meg om jeg ville ha godterier, jeg svarte nei, fordi mamma og pappa alltid hadde sagt at jeg ikke skulle ta i mot godteri fra fremmede. Da jeg sa nei til det, spurte han om jeg ville ha en dukke av han, jeg sa nei til det også. Da tok han tak i meg og dro meg inn i ett sykkelrom. Jeg var redd, skikkelig redd..
Men jeg skrek ikke, skjønner ikke hvorfor jeg ikke gjorde det, men jeg var vel handlingslammet.

Inne på det sykkelrommet, tok han av meg alle klærene mine, så jeg stod der naken, han viste meg ett pornoblad og sa vi skulle gjøre det de gjorde i bladet.
Jeg ble kvalm og var fremdeles veldig redd..

Han stakk en finger opp i skrittet mitt, det gjorde vondt, og jeg gråt hele tiden, han sa at dette går ikke, du skal suge meg.. Jeg turte ikke annet, fordi han truet meg med og skade familien min om jeg ikke gjorde som han sa.. Jeg var liten og viste ikke hvordan jeg skulle gjøre det, han sa jeg skulle late som jeg suttet på en kjærlighet, han holdt hodet mitt og jeg spydde nesten. Når dette var ferdig tok han tak i meg og la meg på ett bord som var i rommet, han la meg på magen og gjorde noe helt forferdelig vondt. Han voldtok meg i rumpa.. Jeg gråt å skrek, men han holdt meg for munnen og fortsatte  med sitt.. Han sa at hvis jeg fortalte det til noen kom det til og vokse tiss ut av rumpa mi.

Jeg vet ikke hvordan jeg kom på det, men plutselig fikk jeg sagt til han at det gikk ett menneske forbi vinduet, han ble kjempe redd og dro på seg buksen og løp ut. Jeg skynda meg og ta på meg klærene mine og syklet hjem så fort jeg kunne. Jeg gråt og gråt.

På veien hjem møtte jeg bestevenninnen min og hun spurte meg hva som hadde skjedd, jeg fortalte henne det og hun sa, sykle hjem og fortell det til mammaen din med en gang.

Jeg gjorde som hun ba meg om og mamma ringte til politiet, jeg spurte mamma gang på gang om jeg kunne være så snill og dusje, men det kunne jeg ikke, vi må vente til du har vært på sykehuset først..

Politiet kom og jeg fikk sitte forran i politi bilen, jeg var ganske kry av det kan jeg huske, på vei ned til sykehuset i politi bilen ser jeg plutselig han gutten som hadde gjordt dette mot meg og jeg hyler ut og forteller det til politiet.

De fikk tak i han med en gang, men siden han kun var 15 år gammel kunne han ikke straffes..

Jeg kommer på sykehuset og tar mange undersøkelser, men de føltes bare som ett nytt overgrep på meg..

Siden jeg hadde vært så flink, fikk jeg lov av politiet og kjøpe så mye godterier jeg bare ville, så jeg handlet kjempemye godis..

Senere måtte jeg i politi avhør og fortelle hva som hadde hendt, det var kjempevanskelig, jeg skammet meg sånn, skammet meg fordi jeg ikke hadde ropt mere etter hjelp, trodde lenge at det kun var min egen feil at det hadde skjedd..

Grunnen til at jeg velger og blogge om dette er fordi om jeg kan hjelpe bare ett menneske med og fortelle min historie, da er jeg fornøyd..

Dette er den absulutt værste dagen i mitt liv, og første gangen jeg forteller det til mange jeg kjenner.

Takk for at dere leste dette..